Ostatnie tygodnie lata są dobrym momentem, by przygotować się do kolejnego sezonu grzewczego. To wyzwanie dla wielu gospodarstw domowych – znaczna część z nich nadal korzysta z nieekologicznych i nieefektywnych kotłów węglow
Zmiany klimatyczne, które w szybkim tempie zachodzą na naszym globie, czynią coraz większe spustoszenie środowiska. Cierpią na tym ludzie, flora i fauna. Aby zapobiec trudno odwracalnym zmianom, potrzebne jest współdziałanie w
Altvater Piła, spółka działająca pod marką ENERIS Surowce, wydzierżawiła składowisko odpadów innych niż niebezpieczne i obojętne w Kłodzie k. Piły. Umowa weszła w życie 31 października 2017 r.
Chcemy oddychać świeżym powietrzem, ale niewielu ma taką możliwość. Według WHO 91% ludzi na świecie mieszka w miejscach, gdzie jakość powietrza przekracza ustalone przez tę organizację normy. W Polsce również jego jakoś
Szwedzka sieć restauracji wprowadza papierowe słomki we wszystkich restauracjach w Polsce. Wkrótce do swoich zamówień konsumenci otrzymają także drewniane mieszadełka.
W Sejmie RP prezentowana jest wystawa „Strażnicy Planety”. Zdjęcia ukazują pracę osób zajmujących się gospodarką odpadami. Organizatorami są Sejmowa Komisja ds. Petycji oraz Grupa ENERIS.
20 października br. Jan Niezbędny po raz kolejny wziął udział w akcji na rzecz ochrony środowiska. Wyszedł na beskidzkie szlaki w ramach projektu „Czyste Beskidy”, aby posprzątać i popularyzować inicjatywy ekologiczne wś
Mimo że Ziemia w większości składa się z wody, paradoksalnie jest to surowiec deficytowy. Zasoby słodkowodne stanowią bowiem jedynie 3 proc. globalnych zapasów. Dlatego tak ważne jest, by racjonalnie nimi gospodarować.
PepsiCo Inc. (NASDAQ:PEP) opublikowało Raport na temat zrównoważonego rozwoju za rok 2018, który prezentuje postępy firmy w zakresie realizacji celów w obszarze zrównoważonego rozwoju i ogłasza nowy cel: budowa bardziej zrówn
Już po raz 4. ruszył skierowany do dzieci ogólnopolski program „Od uprawy do potrawy” realizowany przez Tesco Polska. Tegoroczna edycja zmienia formułę i skupia się przede wszystkim na problemie marnowania żywności, szczeg�