Data publikacji: 2019-10-15Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: ONZ docenia MAX Burgers i działania pozytywne dla klimatuKategoria: BIZNES, Ochrona środowiska26 września ONZ ogłosiła, że szwedzka rodzinna firma MAX Burgers
Data publikacji: 2014-06-04Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Aktywne działania w obronie środowiskaKategoria: BIZNES, Ochrona środowiskaZmiany klimatyczne, które w szybkim tempie zachodzą na naszym globie, czynią coraz w
Data publikacji: 2019-09-27Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Drewno tylko z certyfikatem!Kategoria: BIZNES, Ochrona środowiska27.09 obchodzimy międzynarodowy dzień FSC. To dobry moment na przypomnienie jak ogromny wpływ na
Data publikacji: 2019-08-27Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Program „Czyste powietrze” pod znakiem zapytaniaKategoria: BIZNES, Ochrona środowiskaUruchomiony pod koniec ubiegłego roku program Czyste Powietrze jeszcze na
Data publikacji: 2019-04-11Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Popularność filozofii zero waste w Polsce rośnie, ale powoliKategoria: BIZNES, Ochrona środowiskaPoziom recyklingu odpadów z tworzyw sztucznych w Polsce wynosi
Data publikacji: 2020-09-16Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Dziura ozonowa jest coraz mniejsza. To efekt wysiłków całego świataKategoria: BIZNES, Ochrona środowiskaZ inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych 16 wrze�
Data publikacji: 2019-05-06Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Frisco.pl zobowiązuje się do redukcji plastiku o 50 proc. do końca 2020 rokuKategoria: BIZNES, Ochrona środowiskaRezygnacja z tacek dla wybranych produktów, zwr
Data publikacji: 2020-11-26Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Polacy za smog winią „kopciuchy”, złej jakości paliwo i przemysłKategoria: BIZNES, Ochrona środowiskaPolacy jako główną przyczynę smogu na równi wskazu
Data publikacji: 2020-11-02Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Koniec ery plastikowych sztućców i talerzy?Kategoria: BIZNES, Ochrona środowiskaZgodnie z dyrektywą Komisji Europejskiej, rok 2021 ma być końcem ery plastikowy
Data publikacji: 2020-10-16Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Realna szansa na ograniczenie skali marnowania żywności?Kategoria: BIZNES, Ochrona środowiskaJuż niedługo oczekiwane wyniki fazy badawczej projektu PROM16 pa�