Ferie

Gotowy na ferie na stoku?

Gotowy na ferie na stoku?
Warszawa, 16 stycznia 2019 r. Informacja prasowa Gotowy na ferie na stoku? Choć z małym opóĹşnieniem, zima zagościła w Polsce na dobre. Chociaż z tego

Warszawa, 16 stycznia 2019 r.
Informacja prasowa

Gotowy na ferie na stoku?

Choć z małym opóĹşnieniem, zima zagościła w Polsce na dobre. Chociaż z tego powodu na twarzach kierowców trudno doszukiwać się uśmiechów, z pewnością jest to dobra wiadomość dla snowboardzistów i narciarzy. Wybierając się na stok, warto odpowiednio się przygotować. Strój i sprzęt to jednak nie wszystko.

Wyjazd na stok bez odpowiedniego przygotowania pod względem kondycji, wzmocnienia mięśni i ogólnej poprawy sprawności ruchowej to wręcz przepis na wyjazd, który nie przyniesie przyjemności, a jedynie zakwasy, lub co gorsza, kontuzje. Jeśli na co dzień nie jesteśmy aktywni sportowo, swoje zdrowie najlepiej jest oddać w ręce profesjonalistów i zdecydować się na ćwiczenia pod okiem trenera personalnego. Dzięki temu nasze ciało nie odmówi nam posłuszeństwa podczas zimowego szaleństwa.
Przed wyjazdem warto również zadbać o sprzęt. Jeśli narciarstwo to nasza pasja i posiadamy własny ekwipunek, udajmy się do dedykowanego serwisu lub sklepu ze sprzętem sportowym, który oferuje usługi serwisowe, aby sprawdzić stan techniczny nart oraz dobrać odpowiedni smar.

Kondycja jest, sprzęt jest – pora na odpowiedni ubiór. Dobrej jakości kurtka, spodnie narciarskie, bluza, rękawice, gogle, a także bielizna termoaktywna to zimowe „must have”, które ochroni nas przed śniegiem i wiatrem. W naszym plecaku nie powinno również zabraknąć odpowiednich kosmetyków: maści rozgrzewających, a także kremów z filtrem UV. Do mniej oczywistego ekwipunku kwalifikują się również odpowiednie przekąski. Podczas całodziennego szusowania nie trudno o wychłodzenie czy głód wynikający ze wzmożonej aktywności. W trosce o bezpieczeństwo swoje i swoich towarzyszy na stoku, lepiej jest zamienić grzane wino na sycący, słodki i rozgrzewający kisiel lub budyń. Na rynku dostępne są już przekąski instant – np. „Owocowy Kubek” lub „Pyszny Budyń”, do przygotowania których wystarczy jedynie 175 ml gorącej wody. Jest to rozwiązanie idealne dla osób, które złapie mały głód podczas szusowania i wolą jednak poczekać z obiadem do póĹşniejszego zejścia w dół.

A to już wiesz?  Ferie zimowe na Basenach Mineralnych

Na koniec najważniejsze – samokrytyka. W kwestii umiejętności swoich i towarzyszy wyjazdu bądĹşmy w pełni obiektywni i dobierzmy adekwatną trasę. Jeśli nie jesteśmy doświadczonymi narciarzami, warto schować ambicje do kieszeni i zdecydować się na szkolenie nie pod okiem bardziej doświadczonego znajomego, ale wykwalifikowanego instruktora. Wszystko to sprawi, że wyjazd nie tylko się uda, ale z przyjemnością będzie można go powtórzyć.

Dodatkowe informacje:

Delecta to marka spożywcza z wieloletnią tradycją, ciesząca się zaufaniem konsumentów, ceniona za szczerość, autentyczność i wysoką jakość oferowanych produktów. Choć firma w tym roku obchodzi 25-lecie swojego istnienia, to jej tradycja sięga aż 1816 roku. Marka oferuje konsumentom szeroki wybór deserów, mieszanek, przypraw oraz dodatków do domowego wypieku ciast. W portfelu producenta znaleĹşć można również markę Anatol – niskoprzetworzoną, zbożową kawę ekspresową w saszetkach, a także zupy w proszku, w tradycyjnych polskich smakach. Firma stale rozszerza swój asortyment, dopasowując go do dynamicznie zmieniających się upodobań klientów. Dbałość o doskonały smak oraz czysty skład, to motto, przyświecające wszystkim produktom marki. Delecta od 2015 roku wchodzi w skład grupy kapitałowej Bakalland.
Więcej informacji na stronie: www.delecta.pl
Ciekawe przepisy na ciasta i desery można znaleĹşć tutaj: www.delektujemy.pl
______________________________________________________________________________

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy